Recenzia: Molotow Ufa Transparent – Neznámy

Keďže sa venujem poväčša portrétovej tvorbe bytostí, často pracujem s transparentnými sprejmi, ktoré mi dotvárajú emóciu na stene a vytvárajú hlbší tón tieňu. Pre mňa je v dnešnej dobe “transparent” ako v detstve zapojené nintendo v telke. “hrá sa hrá, no zahluším ho?”.
Pracujem dlhý čas s MNT94, keďže vyvýjajú na portréty mänší tlak a jemný prechod no ešte pred tým bol v mojich rukách MOLOTOW – Premium TRANSPARENT, práve preto som mal preveľkú chuť vyskúšať MOLOTOW – Urban Fine Arts TRANSPARENT.
Priamo tam zablúdili moje oči, keď som ich vyberal…ihneď čiernu a bielu! Hrám sa hlavne s farbenými, keďže portrétu dodávajú život, no keď chcem stvoriť podkladovú skicu alebo rýchly portrét, je to samozrejme monochroatická škála farieb, laicky, ako keď vezmeš papier, ceruzku a kreslíš a tieňuješ, prechádzaš po sebe mnoho krát a kresbu prehlbuješ a prehlbuješ. Keď mám chuť tvoriť a hocčo sa mi do rúk dostane, pracujem s tým a naplno využívam čo to dá aj keby to bol čo i len autolak (ako tak rozmýšľam, na myšlienku stvoriť transparent vznikol asi pri tých riedkych autolakoch v zime), jednoducho, keď má človek chuť, tak sa pustí do toho naplno.

Môžem povedať, že Transparenty triedy UFA od MOLOTOW majú pôvabnú jemnosť, keďže ich tlak ako pri zvyšných triedach od MOLOTOW je pestrejší a o čosi silnejší, sú veľmi vhodné na veľké práce. Nemusíte sa báť, že vám dielo nevynikne, síce je jemný no svojim tlakom vám kresbu pevne prehĺbi! Stačí sa s ním len hrať a skúšať! Poslednú dobu sa pustili MOLOTOW precízne do vývoja pomôcok pre umelcov a remeselníkov a to je vinikajúce! Je tu väčšia možnosť kombinovať a tvoriť úžastné diela!

Tak a teraz vstaň a utekaj tvoriť…

Radim Neznámy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *