OUTLINE issue 3

    Kým ďalšie pokračovanie očakávaného magazínu Concrete sa dostalo na pulty predajní len nedávno, jeho slovenský kolega Outline je už nejaký čas vonku a tak je určite na mieste sa naň pozrieť trošku bližšie v recenzií, i keď žiaľ s miernym oneskorením.
Zatiaľ čo minulé vydanie bolo oproti tomu pilotnému obohatené čo sa týka počtu strán, v trojke je toto číslo mierne zredukované, no na jeho 96-tich stranách nebude núdza o vlaky, leály, či chrómy. Kostra magazínu zostáva viac menej rovnaká ako pri predošlých číslach, tento overený model zmenu naozaj nepotrebuje. Začíname teda klasicky rubrikou Slovakia train hunters, alebo jednoducho slovenskými vlakmi. Panely, end to endy, wholecary…kto má rád graffiti na vlakoch bude mať na čo pozerať. Klasické mená zo západu, ale aj stredu, či východu republiky, kde z tých novších ma oslovil hlavne Piero /DBC/.
V prológu magazínu sa dozvieme, že okrem ďalších zaujímavostí nájdeme v novom čísle aj rozhovor s Daorom ktorý nás ‘priklincuje k zemi’. Rozhovor po pár stránkach skutočne nájdeme, je obohatený pomerne veľkým množstvom zaujímavých fotiek, no priklincovaný k zemi som z neho určite neostal a musím konštatovať, že textová stránka nepatrí k tým silnejším v tomto magazíne.
Obsah pokračuje rubrikou Tracksides, teda trať, kde môžeme vidieť veci z rôznych kútov Slovenska, zahraničie však nezostáva bokom. Za sekciou Budapest atmosphere, ktorá komentár nepotrebuje, logicky nadväzuje špeciál s nestarnúcim budapeštianskym oldschoolerom Tishom /PNC/. Niektoré z jeho vecí už boli zverejnené v iných magazínoch, no pre tých čo ich nepoznajú to bude určite zaujímave pozeranie a kľudne by som si vedel predstaviť ešte o dvojstránku naviac, každopádne výber tohto writera bol určite dobrý krok. Ďalší špeciál je venovaný moskovskej Terror crew a na 7mich stranách tak nájdeme ruské vlaky od Raska a ďalších writerov z tejto crew.
Ulice je v tomto čísle pomenej, rubrika Silver aroma ukazuje skôr chrómy na pololegálnych plochách, sekcia Street mix je na tom podobne. Legálne steny sú na vysokej úrovni, mená ako How, Nosm, Rusl, či Jeroo a z našich určite Kaisy sú zárukou kvality.
Protagonistami ďalších dvoch rozhovorov sú ľudia zo zahraničnej scény, prvým je dánsky writer Soten /Kodaň/ a tým druhym je mladý španielsky fotograf Dhos /Valencia/.
Sekcia Euro trains samozrejme nesmie chýbať a nájdeme v nej európske vlaky od európskych writerov, tých slovenských nevynímajúc. Táto rubrika pomaly premostí do krátkej, ale príjemnej sekcie Subways, kde nájdeme metrá z Atén, Marseille, Osla a ďalších miest.
Ak teda patríte k tým, ktorých európska scéna s dôrazom na tú slovenskú nenecháva chladným a ešte ste tak neurobili, určite si vašu zbierku obohaťte o tento magazín všetko bude naporiadku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *