MOLOTOW HIGH-PRESSURE

MOLOTOW predstavuje novú radu sprejov MOLOTOW HIGH – PRESSURE. 60 odtieňov, vysoký tlak, rýchly tok farby a menej hluku, toto všetko v nových 400ml sprejoch. MOLOTOW stavil na kvalitu a skúsenosti a vybral 60 najobľúbenejších odtieňov rady PREMIUM, ktoré prináša ako MOLOTOW HIGH – PRESSURE. Na prvý pohľad zaujme známy dizajn spreju, kde oranžovú nahradí čierna. Systém otvárania sa nemení, po odstránení vrchnáku ostáva na spreji krúžok vo farbe odtieňu. Pod vrchnákom namiesto ‘originálky’ čaká ružový fat cap čo je pri sprejoch rady ACTION  ( BURNER, COVERSALL…) už samozrejmosťou. Sprej okrem iného sľubuje aj dobrú schopnosť krytia chrómu (technológia CoversAlltm). Nie je žiadnym tajomstvom, že s prekrývaním chrómu má často problémy aj čierna, nie to ešte farebný odtieň a tak som si to išiel rovno vyskúšať. Na test som si vybral 4 odtiene, klasicky čiernu (180signalblack), bielu (160signalwhite) a potom dva bledé odtiene 119 kiwihell a 122 grapefruit. Farby som skúšal na nenatretom sádrokartóne, ktorý bol dostatočne ‘pijavý’ na to, aby prekrytie chrómu bolo výzvou a išiel som testovať. Vyfarbil som chrómom (BURNER CHROME) asi meter štvorcový, a začal svoj malý test. HIGH – PRESSURE som samozrejme najprv poriadne rozhrkal, čo je dobré urobiť vždy a pri každom spreji, ale obzvlášť pri spreji s takým vysokým obsahom pigmentu ako je HIGH – PRESSURE. Začal som ‘kryť’ a ono to naozaj krylo. Okrem iného sa mi potvrdilo aj to, že sú spreje HIGH – PRESSURE oveľa tichšie. Nemôžem v tomto smere MOLOTOWu nič vytknúť, to čo slubuje naozaj splnil. Biela, ružová aj bledo zelená prekryli chróm tak dobre ako čierna. Samozrejme skúšal som len jeden druh povrchu a preto sa výsledky nemusia vždy zhodovať s tým, čo tu píšem. Ale každopádne je spokojnosť na mojej strane.

Druhá vec je tlak. Ako už názov HIGH – PRESSURE ‘vysoký tlak’ hovorí, sprej je kamarát skôr s fat capom (širokou tryskou) ako skiny (tenkou). Ružový fat cap ktorý nájdete pod vrchnákom úplne postačí, vôbec netreba vymýšlať so zlatým, strieborným alebo priesvitným. Stopa je dostatočne hrubá na rýchle vyfarbovanie, rýchly tok farby zaručí plynulé nanášanie farby pri rýchlom obťahu.

HIGH – PRESSURE sa určite nestratí. Aj ked je dnešný graffiti trh plný rôznych kvalitných produktov, sprej HIGH – PRESSURE ma určite príjemne prekvapil. Dobre kryje, je tichý, rýchli, na výber je dostatok kvalitných odtieňov. Ja so si svoj názor urobil, ale ako sa hovorí 100 ľudí 100 chutí a preto odporúčam vyskúšať a urobiť si vlastný názor. Môžem však zaručiť, že sklamaný bude málokto…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *