Balenciaga a piatok trinásteho

Kedy inokedy napísať zhrnutie najnevkusnejších tenisiek ako v medzinárodný deň paranoje? Ohľadom šírenia dezilúzií samozrejme nepadne reč. Piatok trinásteho zasvätíme výlučne okázalým sneakers, nad ktorými sa rozhodne pozastaví nejedno oko. Vopred však pozor. Umýslom článku nie je vôbec dehonestovať akékoľvek renomované mená. Cieľom je odprezentovať alternatívne formy. Niektoré su nesmierne známe, iné zas zotrvali radšej len na fotke. Jedno ich však spája, a práve to necháme na vašom rozhodnutí!

TOP 1 Balenciaga x Crocs

Umelohmotné našuchovačky, ktorým patrí hype vždy a všade. Najmä v lete, a to predovšetkým v prímorských oblastiach. Nebolo by na nich nič okázalé pokiaľ by neodštartovali šnúru popularity, a tým pádom by sa nedostali do povedomia širokého spektra ľudí. Bohužiaľ, v roku 2007 sa ich predalo 45 miliónov. Navzdory oblúbenosti však stále ide o jedny z najškaredších tenisiek? všetkých čias, preto im zaručene patrí 1. miesto. Spolupráca s fashion domom Balenciaga je azda len čerešnička na torte. Samozrejme, netreba hádať o akú čerešničku z hľadiska významovosti ide. Stačí prebehnúť foto nižšie:

balenciaga-x-crocs

balenciaga-x-crocs


TOP 2 Nike Air Force 1 Invisible Woman

Fenomén priehľadných materiálov poväčšiou dominoval v prípade módnych prehliadok. Na sneakers sme ich takmer vôbec nevideli. Nakoľko ide o netradičný počin, aplikovanie nepriehľadných materiálov na sneakers mohlo byť viac-menej kontroverzné. A veru že bolo. Akcia vyvolala reakciu, ktorá doprevádzala vlnu nazvyme to pozvihnutého obočia. V Nike to však zaobalili pod špeciálnu kolekciu venovanú jednej z hlavných postav filmu Fantastic Four. Tenisky pre Neviditeľnú ženu. Tenisky so superschopnosťami. Nabité charakteristickými črtami Air Force 1 a pohľadom na zaparené chodidlá.

nike-air-force-1-wonder-woman

nike-air-force-1-wonder-woman


TOP 3 Jeremy Scott x adidas Originals Mega Cowboy Boot

V prípade troch pruhov a explicitnej tvorbe Jeremyho Scotta prichádzajú asociácie evokujúce subkultúru gopnikov. Preslavení svetoznámym squatom, dvojpruhovou addidasa súpravou a prinajlepšom flašou vodky v ruke, Mega sneakers v čiernobielej tématike predstavujú ideálnu alternatívu k nízko profilovým adidos, ktoré obvykle obúvajú. Lepšie povedané, taká umiernená verzia polobotiek do tuhej ruskej zimy. Vďaka ich uletenej hĺbke by sa tam pomestilo viac než zopár fliaš na prežitie. Jedno je však isté. Výrazné kreácie Jeremyho Scotta niesu pre všetkých, avšak tieto modely sú take hrozné, že niesu ani pre gopnikov.

adidas-originals-js


TOP 4 Gucci Chunky Runner

Posledné roky povedomie o sneakers vzrástlo natoľko, že sa o ne začali zaujímať aj takzvané high-end fashion značky. Príklad Balenciaga vyššie potešil. Ďalej poznáme modely Raf Simons x adidas Ozweego. Pozoruhodným príkladom sú Gucii Chunky Runner. Tenisky, ktoré na prvý pohľad pôsobia ako nosené, minimálne 5 ľudmi pred vami. Inak ide o pôvodný model, mierne sfarbený, výrazny predovšetkým svojou ortopedickou medzipodrážkou.

gucci-cruise


TOP 5 Pánska obuv s klimatizáciou

Chodiť v elegantnej pánskej obuvi celý deň prináša zaslúživý výsledok až v podvečer.Po vyzutí dochádza k odpudeniu a následnemu “vypnutiu”. Zápach je neskutočne nepríjemný. Riešenie predstavilo Hydro-Tech a ich pár elegantných topánok so zabudovanou ventiláciou s ochladzovacím účinkom. V skutočnosti nikto netuší z čoho zázračná technológia pozostáva. Prvoradé je, že klimatizovaná obuv je celkom cool a je viac než možné, že čoskoro bude trendom.

klima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *