Sneakers ó Boxy

Myslenie out of the box, teda myslenie mimo krabice je zaužívaná motivačná fráza, prevažne marketingových manažérov McDonalds. Nike motto Just Do It taktiež reprezentuje nabádanie na myslenie out of the box, prenesene povedané, akési výjdenie z vlastnej komfortnej zóny. Nakoľko sa kreatívnemu ponímaniu medze nekladú, myslenie mimo krabice neminulo ani krabice samotné. Poznáme TOP 5 špeciálnych sneakers boxov, ktoré podobne ako sneakers v týchto krabiciach nesú príznačnú dávku estetickosti.

Vydarené tenisky v rámci nejakej špeciálnej kolekcie by neboli vydarenými keby ich nedoprevádzalo aj vydarené balenie. Vydarené balenia prichádzajú zväčša s ojedinelými sneakers, ktoré vychádzajú fakticky len v malých množstvách. Azda takou perličkou na úvod – Nike x Concepts Blue Lobster Dunk. Autor Rob Heppner vytvoril charakteristické Nike Dunk na štýl v skutku raritného modrého homára. Tento vzácny druh je o to viac vzácnejší, že namiesto tradičného červeného je celý modrý, ojedinelý. V rámci špeciálneho vydania autor čerpal z tejto skutočnosti a tenisky bezpečne uchoval v tématickom Hazmat boxe z modrého styrofoamu.

blue-lobster-dunk-sb

Druhý príklad vyšiel priamo z dielne Nike. Návrat k retro, a teda vydanie pôvodných Nike Air Command Force v podobnom šate neminulo ani samotné balenie. Práve to v znamení Air technológie predstavilo špeciálny vzdušný box, ktorého neoddeliteľnou súčasťou bola aj vzduchová pumpa na nafukovanie Air jednotky v medzipodošve modelu.

nike-air-pressure-retro

nike-air-pressure-retro

V roku 1983 adidas odštartovalo sériu adidas Adicolor. Umožňujúc tak nadšencom sneakers vymaľovať si tenisky podľa seba, tento pack autori znovuzrodili v roku 2005. adidas Adicolor LO W1 Da Vinci zavítal v kvalitnom drevenom kufríku s farebnými tubami, štetcami a bielymi sneakers, ako maliarskym plátnom pre vlastné dotvorenie.

adidas-adicolor

Čo sa stane ak sa bývalý mliekar uchopí dizajnu sneakers? Vytvorí ojedinelé Nike SB Blazer a zabalí ich samopochopiteľne do krabice mlieka. Jeff Han pôvodne pôsobil ako rozvážač mlieka. Neskôr si však otvoril vlastný skateshop na čo následne vytvoril legendárne sneakers – Nike SB Blazer. Tie vzhľadom na ich tématické spracovanie zabalil do veľkého tetrapacku v znamení krabice od mlieka.

nike-sb-blazer-milk-craft

Záver patrí rafinovanej pikoške na tému sneakers boxov. Londýnska značka Mandem Safe povýšila koncept krabíc na vyšší level a v celku zaujímavým nápadom odinterpretovala myšlienku – nie je krabica od topánok ako krabica od topánok. Autori vytvorili trezor, ktorý zaobalili ľubovoľnou krabicou od sneakers. Či už ide o adidas Originals alebo Ultra Boost, tento trezor predsavuje vkusný a originálny doplnok, ktorý trefne nadväzuje na sneakers boxy.

mandem-adidas-safe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *