Sneakers novinky #16

Je stred týždňa – streda, sneakers novinky postnuť treba. Aby sme to mali vyvážené dnes bude pomer značiek adidas a Nike 2:2. Začneme značkou prvou v abecede. 

adidas Originals s modelom ZX tvoria nikdy nekončiaci príbeh. Tentokrát sa číslo zastavilo na hodnote 6000. Nemecká značka vzkriesila pôvodnú siluetu ZX 6000 s prívlastkom ‘OG Snakeskin’. Teniske dominujú elementy s imitáciou hadej kože, dopĺňa ich horčicovožltá podrážka, zelené šnúrky, ‘telo’ z bielej sieťoviny a 3 modré pásiky. Model je určený výhradne pre dámy a vychádza na verejnosť práve teraz.    
Tí, čo chodili na v 80-tych rokoch na americkú ‘kolidž’ si určite pamätajú model Campus 80s. Práve v júli prichádza ich návrat, tentokrát v červeno-červenej (all red) semišovej edícií. Celková vzhľad dopĺňa zlatá Trefoil značka na päte.   
Nike Huarache sme spomínali minulý týždeň a už sú znova tu. Tento rok je model opäť v hre a útočí na svet novými edíciami. Najnovší kus Gym Blue vychádza v modrej farebnej variácií s oranžovými doplnkami (päta, jazyk) a bielou podrážkou. Celkom fresh. 
A posledná novinka. Pre ortodoxných fanúšikov Nike vychádza sneaker biblia pod názvom ‘Genealogy od Inovation’. Ide o kroniku, akúsi genézu vývoja legendárnych modelov značky Nike. Nájdete tu všetko od prvých návrhov Phila Knighta až po moderné klasiky ako Magista a Mercurial Superfly. Autori vás v deji dostanú do zákulisia tvorby sneakers – skice, rozhovory s dizajnérmi, unikátne fotky. Kniha nie je oficiálne na predaj, ak keď získať by ste ju mohli cez webstránku Sneaker Freaker, ktorá v súťaži rozdá 10 kópií. Good Luck.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *