Chicago graffiti arrest – nepríjemná situácia

       Pred 2 týždňami priniesli miestne média v Chicagu správu o zatknutí dvoch vandalov – Jose Gordineza (29) a Miguela Carrasquilla (40) na predmestí Chicaga v dedinke Wilmette. 


    Incident začal celkom nevinne, keď miestni policajti hľadajúci troch mužov, ktorí mali byť zapletený do obchodov s drogami, náhodne zastavili auto s našimi hrdinami, ktorí zhodou okolností zodpovedali popisu. Bezprostredne po zastavení vozidla jeden z trojice utiekol do bezpečia. Počas prehliadky dostali policajti hlásenie o čerstvo namaľovaných paneloch z neďalekého depa metra. Na svoje prekvapenie našli v kufri dvoch mužov asi 30 sprejov, pričom obaja spomínaní mali na sebe CTA uniformy /spoločnosť prevádzkujúca metro v Chicagu/ a kľúče umožňujúce im vstup do priestorov metra.

    Dvaja smoliari boli okamžite zatknutí a po zistení, že majú na svedomí skutky podobného charakteru aj v okolitých štátoch US teraz čelia obvineniu zo zločinu (!!) poškodzovania cudzej veci a po prepustení na kauciu /jeden $50 000, druhý $5000/ teraz čakajú na súd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *