XPLICIT GRAFX issue 11

    11te číslo magazínu Xplicit Grafx na seba nenechalo dlho čakať. Po drobnom oneskorení predošlého čísla, kedy sa miesto klasického septembrového termínu dostal na trh až v októbri však tvorcovia svoj klasický decembrový release už nezmeškali. Do našich končín sa síce dostáva s oneskorením, ale dobré meno, ktoré si tento magazín právom vybudoval nenechá určite nikoho na pochybách, že čakať sa rozhodne vypláca.
Toto vydanie je opäť niečím výnimočné. Tentokrát sa tvorcovia rozhodli venovať 80% magazínu Nemecku, takže po úvodnom mixe metier z Európy si na svoje prídu priaznivci stien, nakoľko nasledujúcich 20!! strán je venovaných legálnym stenám talentovaného nemeckého writera zo Stuttgartu, Jeroo-a. Napriek jeho nemeckému pôvodu pochádzajú fotky jeho stien z rôznych kútov sveta, nevynímajúc napríklad Rio de Janeiro, či Buenos Aires v Brazílií.
Keďže tento časopis pochádza z Francúzska, nevyhneme sa na jeho ďalších stránkach ani výberu vlakov z tejto oblasti, aby sme nakoniec opäť skončili pri reporte obrích rozmerov, tentokrát z Berlína, ktorý je zrejme stále asi najzbombenejším mestom v Európe a tak sa tu stretneme so spústou throw upov, tagov, chrómov, rooftopov, ale aj množstvom legálnych stien. Ďalšia sekcia sa venuje berlínskym metrám a vlakom v podaní writerov ako Abis, Azur, či Acid , z ktorých nejednému musí chtiac – nechtiac padnúť aspon z času na čas sánka. Po dávke berlínom servírovanej strikcie je tu na upokojenie sekcia Worldwide walls, teda stien z celého sveta, ktorých je v tomto čísle celkom požehnane. Toho, kto by si myslel že v tomto čísle sa nenašlo miesto na interview vyvádza z omylu záver časopisu. Interview s Roccom z Berlína podporené množstvom fotiek dokopy na 20tich stranách dáva príjemnú bodku tomuto naozaj vydarenému magazínu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *