Hi vs. Lo – Lunar Force 1 Duckboot

Premakané a priam vylepšené modely Lunar Force 1 – bratský model pôvodných Air Force 1,  tentoraz stavajú do kontrastu. K rozboju ani nedochádza s diabolskými úmyslami. Môžeme povedať, že úroda zasiata za podpory ikonických siluet doslova žne úspech. Preto tenisky prichádzajú v upravenej podobe, akú by ste pravdepodobne v toto pochmúrne premrazivené obdobie neočakávali.

Nakoľko Lunar Force 1 Duckboot už čo zima, to nové Duckboot, túto jeseň poznačil práve jeden z nových modelov. Konrétne ide o nízky profil reinterpretujúci svojho vysokého „sneakers alma mater“ – Nike Lunar Force 1 Duckboot Low. Prvotné pomyslenie na takúto skutočnosť je viac-menej prekvapivé, avšak po rozbalení a predstavení arzenálu, čo to do šľaka tieto tenisky vlastne ukrývajú, stoja rozhodne za pozornosť.

Isteže, pripravujúc sa vehementne na chladné, neprívetivé počasie nadchádzajúcich dní je priam samopochopiteľné. Dôkazom je permanentný prísun lukratívnych tenisiek každý rok, a to vo vystuženej podobe. Vysoký profil je samozrejmosťou. Doplnený o agresívny vizuál, zozimnený, vyparádený priam do najmenšieho detailu, tenisky na zimu vždy predstavujú určité  rebelantstvo v dobrom slova zmysle.

lunar-force-1-duckboot-low

Pôvodné Air Force 1 a duckboot spracovanie už nereprezentuje len štýlového bojovíka proti zime. Novinka v rámci releasu vychádza v podobe mash-up sneaker, stelesňujúca róbustnosť s vkusnosťou súčasne. Nike Lunar Force 1 Duckboot v nízkom strihu tvorí vodeodolný zvršok, ktorý je jednoliaty. Teda, nielen že by pohľadovo tvoril jednoliaty, ničím nerušený povrch, ale práve vďaka požiadavke vodeodolnosti tieto tenisky pokrýva bezšvový materiál s pretlačenými vizuálnymi prvkami. Azda najväčšia pozornosť patrí armádou inšpirovanému šnurovaciemu systému. Okolie šnúrok totižto dotvárajú výrazné D-ring očká, kovové, napriamo obalené koženým lemom nadväzujúcim na jazyk a pätičku modelu.

Ďalej máme alter verziu tradičnej Air Force 1 podrážky nahradenú inovatívnejšou – Lunar Foam, teda špeciálnym vysoko odľahčeným penovým materiálom, ktorý je položený na extra gumenej medzipodošve. Podrážka obsahuje poriadne drážky a je protišmyková. Bezohľadu na stav povrchu, tieto boty zaistia maximálne pohodlie pre chodidlá v vkusnom tele nízkoprofilových Air Force 1.

Nike Lunar Force 1 Duckboot Low hoci nenesú na prvý pohľad príznačný charakter tej pravej zimnej obuvi, nadštandartný kabátik im však dodáva predsa len o čaro nazvyš. Jednotný zvršok, maximálne priľnavá a flexibilná medzipodošva s podrážkou na ktorej sa popasujete aj s klzkým povrchom – Nike Lunar Force 1 Duckboot Low prichádzajú v elegantnom prevedení pre každého fajnšmekra Air Force 1 a technológie Lunar Foam, bojovníka proti zime a milovníka streetwear obuvi zároveň, vo farbách Wolf Grey a Ale Brown.

Zostavička kvalitná, o to lepšie, keď je dostupná na vlastné oči, či už v predajni alebo na e-shope:Nike Lunar Force 1 Duckboot Low Ale Brown a Nike Lunar Force 1 Duckboot Wolf Grey.

*zdroj foto: nikeofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *