Elitné zoskupenie pripravené bojovať

Pozor. Sneakerboot sezóna oficiálne odštartovala ako na zavolanie. Bezohľadu na osobné dojmy, či Sneakerboot privítate alebo nie, zima bude počnúc októbrom len a len pritvrzdovať. Pokles teploty a upršané dni sú štandardom už xx rokov. Čím tým ďalej však dochádza k extrémnym výkyvom počasia. A verte nám, náhle zmeny počasia dokážu poriadne nasrať. Nielen v prípade otázky trávenia voľného času, ale aj pokiaľ ide o plnenie povinností.

S príchodom zimy začína obrazne povedané akýsi atypický boj, kedy sa treba poriadne vyzbrojiť. Atribútmi a teda ideálnym arzenálom je v prvom rade vodeodolný charakter výzbroje, a zahrievavý efekt. Tieto primárne faktory následne musia dopĺňať kooperujúce prvky ako zotrvačnosť, flexibilita a súdržnosť. Azda najpreukázalejšou taktikou je predvídavosť a pripravenosť. Január a február je hneď za rohom, október štartuje umiernene, avšak v určitých momentoch tak trocha trieštivo… Preto pozor na to. Lepšie je vyhrať xx bitiek a zaslúžiť sa o poctivé vítazstvo, ako  sa šmatlavo potackávať a nechať otĺkať v skreslenom domnení akéhosi renegáta.

Renegátstvo sa proti zime jednoznačne nevypláca. V Nike o tom vedia strašne dlho, a preto už každoročne reinterpretujú modely aké poznáme do elitného zoskupenia pripraveného na zimu.

nike lunar force 1 duckboot

Reinterpretáciu modelov Nike Air Force 1 zastupujú modely Nike Lunar Force 1 Duckboot. V rámci úpravy dochádza k pretransformovaniu veľkého množstva prvkov so zachovaním kultovej siluety. Prvoradý je špeciálne tvarovaný zvršok, nesmierne vyvýšený a vystužený zdvojenými vrstvami nepremokavej kože. Tú lemuje zosúladená kombinácia ďalších materiálov a pozoruhodných prvkov. Naprieč zvrškom nachádzame zaujímavo profilovanú špicu, ktorá je na dotyk vrúbkovaná a veľmi pevná. V strede dochádza k zvýrazneniu Nike označenia taktiež aplikovaním špeciálneho profilovania. Nad pätičkou nastáva výmena kože za syntetickú tkaninu, ktorá následne nadväzuje na nylónový golierik.

Pozornosť patrí aj vnútronej výstelke. Práve tá je oddelená od zvršku nepremokavou technológiou WaterShield. Na ňu nadstavuje elegantne vystužená a výhrevná výstielka z príjemnej textílie.

O vlastnosti odpruženia sa postarala technológia Lunar Force, a to v prvom rade aplikovaním extrémne odľahčenej Lunar-Foam medzipodrážky pre maximálny komfort pri chôdzi. Samotná podrážka je špeciálne prispôsobená do extrémnych podmienok. Podobne ako pri zvršku, aj tu došlo k zróbustneniu vrstvovaním, pričom posledná, práve nášlapná vrstva obsahuje profilované drážky skonštruované proti pošmyknutiu.

Nike Lunar Force 1 Duckboot sú nabalené do najmenšieho detailu. Dokážu vzdorovať dažďu, snehu, vetru, mlákam, nerovnomerným povrchom, a to všetko s príznačnou dávkou štýlu. Proste, jasná voľba pre kombináciu oldschoolovej porcie teniskovej klasiky a nadradenosti voči všetkému chladnému, a zimnému. Pripravené do boja ich nájdeš v Rooftop predajni alebo na stránke v dvoch variantoch: Nike Lunar Force 1 Duckboot pánske tenisky a Nike Lunar Force 1 Duckboot dámske tenisky.

*zdroj foto: 43einhalb, sneakernews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *